Morotsfrallor
 
Tid att förbereda
Tillagningstid
Totala tiden
 
Riktigt saftiga och mjuka frallor som är så goda att man kan äta dem precis som de är. Vår favoritkombination med dessa frallor är med lite smör, mozzarella och nyklippt krasse. De är väldigt enkla att baka och även om man är ny på att baka. Degen är lite klibbig och innehåller inte lika mycket mjöl som andra recept men det gör dem bara lite mer luftiga. När du rullar bullarna se till att mjöla händerna så fastnar inte degen i händerna och du behöver inte mängder med extra mjöl i degen. Prova gärna att kombinera med lite morotsjuice till.
Författare:
Recept typ: Bröd
Maträtt: Svensk husmanskost
Portioner: 16
Ingredienser
Bebis:
  • ½ pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 dl dinkel
  • 3 morötter
  • ½ dl solroskärnor
Vuxen:
  • ½ pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 dl dinkel
  • 3 morötter
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ tsk salt
Instruktioner
  1. Smula sönder jästen i skålen och häll i vattnet. Lös upp jästen helt i vattnet.
  2. Skala morötterna och riv dem fint.
  3. Häll i morötter och mjöler i skålen. Blanda samman till en deg och låt jäsa i 1½ timme.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl i degen, ca 1 dl. Dela upp degen i 16 delar och rulla till bullar.
  5. Täck över med bakhandduk och låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla med lite vatten och strö på solroskärnor.
  6. Grädda i ugnen på 175°C i ca 12-15 minuter.
  7. Låt svalna och servera bebis.
Noteringar
Receptet passar bebis från (6 månader) 1 år.
ÅPZ! Nya rekommendationer från livsmedelsverket säger att man ska ta det lugnt med gluten och introducera långsamt och enbart ge mindre bitar i storlek av en munsbit i början. Många väljer att vänta med gluten tills 1 års ålder.
Recipe by Mejas Mat - gör din egen barnmat! at http://mejasmat.se/morotsfrallor/