Ugnspannkaka med äpple & kanel

Dela:

ugnspannkaka m äppe & kanelBarnmat – Ugnspannkaka med äpple & kanel

Hösten börjar sakta att krypa inpå oss och både äpple och plommon dignar från träden. Så vad gör man av all denna underbara frukt? Hur får vi ut det mesta och det bästa av den? En sak som är lätt att göra är ugnspannkaka och i den kan man slänga i det mesta men en klassiker som är så god är goda höstäpplen och en gnutta kanel. Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.

(2 port)

1 ägg
2 dl mjölk
3/4 dl mjöl
1 äpple
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Alla ingredienser är ekologiska.

Redskap:
2 skålar
2 ugnsformar
visp
kniv & skärbräda
potatisskalare
dl
msk
tsk
krm

Skala äpplet och skär det i små tärningar.

Knäck ägget i skålen och häll i mjölk, mjöl, vaniljpulver och kanel. Vispa samman till en jämn smet. Häll smeten och äppletärningarna i ugnsformen.

Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 25 minuter på 200 grader.

Låt svalna och servera bebis.

Bebis 6-10 månader: Om bebis inte klarar av bitar så kan man mixa äpplet innan man lägger den den i ugnspannkakan.

Samma recept till vuxen:

(2 port)

3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
2 äpple
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Smaklig Spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>