Indisk mat

Bästa maten till studentmottagningen

Studenten är en stor höjdpunkt som är värd att firas ordentligt. För att fira den nybakade studenten samlas släkt och vänner tillsammans och det är en stor milstolpe i livet. För att dagen ska bli bra från början till slut är det viktigt att planera. Du behöver tänka och planera allt från att beställa studentskyltar i tid till att bestämma vilken mat som ska serveras på studentmottagningen. Studentskyltar spelar en viktig roll under hela dagen. De följer med studenten och är en symbol för vad hen har klarat av. Det är inte sällan ett högt tryck för studentskyltar, så se till att verkligen planera och beställa den i tid. Det kan uppstå en stor besvikelse från studentens sida om där inte finns någon studentskylt när denne kommer ut från skolan.

Förberedd maten dagarna innan

Det är viktigt att studentmottagningen blir bra eftersom det är en väldigt stor dag för personen som tar studenten. Maten är något som spelar huvudrollen under en studentmottagning. Det är kring maten som alla gästerna samlas. Du har två alternativ när det kommer till mat. Antingen anlitar du en cateringfirma som lagar all mat, eller så väljer du att laga den helt själv. Om du har tid och möjlighet är det kul att laga maten själv. Men det kräver en hel del planering för att det ska bli lyckat. Om du ska laga maten själv är det bästa att förbereda så mycket som möjligt dagarna innan själva studentdagen.

Kall mat är perfekt till studentbuffén

Den bästa maten till en studentmottagning är buffé. Det finns massor med kalla maträtter att laga till en buffé som går att förbereda innan. Det är samtidigt enklare att hantera kall mat än varm mat, speciellt om mottagningen ska äga rum utomhus. Dessutom är det praktiskt med kall mat om alla gästerna inte kommer samtidigt utan droppar in allt eftersom. Mat som är perfekt till en buffé är matpajer, pastasallad, potatissallad, kallskuret, gravad eller varmrökt lax, olika ostar, röror av olika slag, bröd, grillspett, frukt, kyckling i olika former och smörgåstårta. Förutom maten är en studentårta en viktig del.

Tilltugg och snacks

Förutom själva huvudrätten är tilltugg och snacks en bra idé att ha. Snittar och crostini med diverse röror är perfekt att servera som tilltugg. Chips, dipp, frukt och ostbågar som fylls i glas som varje gäst kan ta är också väldigt praktiskt och bra. Dryck som passar till maten är en viktig ingrediens för en lyckad måltid. Se till att det finns flera olika alternativ så att det finns något för alla. Att servera öl, vin, läsk och vatten är ett bra utbud för att kunna erbjuda något till alla. Om orken och lusten finns kan det vara trevligt med någon god välkomstdrink.