Indisk mat

Laga mat utomhus

Att laga mat utomhus är någonting som många av oss anser är väldigt trevligt. Vissa tycker till och med att maten blir bättre när den lagas över en öppen eld. Det finns flera tips på hur du kan göra detta för att det ska gå så lätt som möjligt. Ett tips är att du förbereder allting innan du går ut. Alltså skär upp grönsaker, marinerar köttet och så vidare.

Sedan måste du självklart hitta en bra plats att laga maten på. Om du har en uteplats i trädgården är detta perfekt. Om inte kan du bygga en sådan. Det behövs egentligen endast fin marksten som läggs ut som ett golv. Markstenen kommer även få möbler och grill att stå mer stadigt jämfört med om du endast ställer dem på gräsmattan. Skulle du ha en eldstad kan du även laga mat på den.

Tips när du lagar mat ute

Elden samt vinden är det som avgör hur snabbt du kommer kunna laga mat. Men trots detta rekommenderas det att du tar din tid och planerar allt i lugn och ro. Oavsett om du ska laga vegetariska favoriter eller rätter med kyckling är det bäst om du planerar noga. Om du endast ska laga mat i trädgården kan du självklart springa in och ut ifall du glömmer någonting. Men ska du åka iväg på camping eller liknande är planeringen extra viktig.

Ett annat tips är att du tar med dig lite snacks, i alla fall om du ska på vandring eller resa en bit först. Det är lätt att bli irriterad när man är hungrig, vilket i sin tur kan förstöra resan för både dig själv och andra.

Samtidigt som du planerar allting kan du även förbereda en hel del hemma. Genom att göra detta kan du dessutom minska packningen. Du kan hacka upp alla grönsaker, örter och liknande och lägga dem i en plastpåse. Ska du ta med dig kött rekommenderas det att du förvarar det nedkylt. Vill du steka pannkakor ute kan du förbereda smeten istället för alla ingredienser.

Sista tipset är att du är försiktig när du ska elda. Gör det endast på tillåtna platser och under förhållanden som är säkra. Tänk även på att ta med vatten som du kan släcka elden med.