Indisk mat

Starta en catering med indisk mat

Det sägs skämtsamt att den som trivs riktigt bra på jobbet ofta är sin egen chef. Kanske ligger det ett korn av sanning i det påståendet. Många som startar egna företag gör det dels för att de har en dröm och ett koncept och dels för att de vill kunna styra sin egen tid. Här kan du läsa mer om hur du startar en catering med indisk mat.

Fördelar med en catering

Det finns många fördelar med att anlita en catering främst därför att kunden helt enkelt sparar tid, problem och pengar på att låta någon annan sköta om matlagningen. Du som kund behöver inte stressa över om maten ska bli färdig i tid och vill du slippa disk kan du be cateringen använda engångsartiklar. Innan du startar upp din egen catering kan det vara smart att göra studiebesök hos andras för att se hur de gör och vad de serverar. Läs mer på klangkitchen.se där du också kan boka catering online.

Därför är indisk mat utsökt

Du kan välja att satsa på i princip vilken mat som helst, men i det indiska köket kan du hitta mat som är godare än någon annanstans i världen. Varför indisk mat är så god förklarar indierna själva med kemi. De unika ingredienserna som cayenne, garam masala och koriander blandas nämligen inte med liknande smaker i matlagningen på samma sätt som i den västerländska matlagningstraditionen. Därför framträder de med sin egen smak och varje maträtt känns fräsch, kryddig och smakrik. När du startar upp en catering är det viktigt att du erbjuder mat som kunderna inte kan hitta precis var som helst och här har det indiska köket mycket att komma med.

Erbjud paradrätter

När du ska bestämma dig för vilka indiska rätter du ska erbjuda i din cateringsverksamhet kan det vara bra att inte lämna öppet för exakt vilka önskemål som helst. Det kan bli svårt för dig att ta emot löpande beställningar om du inte vet vad du ska laga. Ett bra tips är därför att erbjuda ett antal fasta rätter eller menyer som kunderna kan välja från. Du ska självklart även vara flexibel och kunna tillmötesgå specifika önskemål, men försök att nischa dig genom att laga mat som blir efterfrågad. Vad sägs till exempel om kerala beef, butter chicken och tandoori chicken med ett härligt indiskt bröd till? Gör en smakresa till Indien för att skaffa dig verklig kunskap om hur maten tillagas och smakar på plats. Det finns även en hel del vegetariska alternativ i det indiska köket som du med fördel kan erbjuda som ett tillval i din cateringmeny. När din catering väl är igång kanske du rentav startar en indisk restaurang?

Indisk mat