Indisk mat

Vegetariska favoriter

Många uppskattar den vegetariska maten för att den är så variabel, färgstark och hälsosam. Det finns många fina grönsaker med en underbar smak som kommer fram med rätt tillagning. Det vegetariska köket tar ofta inspiration från många olika delar av världen och det finns många vegetariska rätter att hämta i de flesta kulturer. Här presenteras några av vegetarianernas favoriträtter.

Linssoppa

En underskattad klassiker som både är nyttig och god är den vegetariska linssoppan. Linser har en mustig och mild smak och gott om mättande kolhydrater och protein. För att ge linserna lite mer smak är det gott att kombinera med lök, vitlök, buljong och färska grönsaker som tomat och klippta örter.

Hummus

Denna röra har sitt ursprung kring Medelhavet och uppskattas för sin krämiga konsistens och den friska smaken av pureade kikärtor, citron och persilja kombinerat med den nötiga smaken från sesampasta. Hummus passar utmärkt tillsammans med färsk baguette och skivade grönsaker eller en frisk tabbouleh med persilja.

Ugnsrostade rotsaker

Genom ugnsstekning förvandlas många rotsaker som lök, palsternacka och morot till riktiga delikatesser. Smakerna utvecklas och den stekta ytan blir söt, knaprig och god. Serveras med en god aioli av ägg eller en vegansk variant med kikärtsspad.