Indisk mat

Så lyckas du äta mer från växtriket

Att äta mer vegansk mat är för många en utmaning, speciellt i början. För att få inspiration och tips på bra maträtter är en vegansk matkasse ett väldigt bra alternativ. En vegansk matkasse ger dig en bra variation av måltider från växtriket. Det som är den stora fördelen med just en vegansk matkasse är att du får i dig alla essentiella näringsämnen som du behöver. Den veganska matkassen är framtagen för att passa både vuxna och barn. Därför är matkassen variationsrik för att passa alla smakpreferenser.

Skräddarsy din egen veganska matkasse
Det är inte helt enkelt att komma på varierande veganska maträtter och det är just därför en vegansk matkasse är ett perfekt val när du ska börja med vegansk kost. En annan fördel är att du faktiskt slipper ägna tid åt att planera veckans alla måltider, din vardag kan underlättas något enormt. Ett tips är att skräddarsy din veganska matkasse och få menyn helt anpassad efter dig och din familj. När du är ny inom den veganska världen är det mycket att tänka på för att få i dig alla näringsämnen som kroppen faktiskt behöver. Du behöver ha en bra blandning av rotfrukter, grönsaker och baljväxter. Med en vegansk matkasse slipper du tänka på allt detta.

Ät en allsidig vegansk kost
Om du äter en allsidig vegansk kost får du i dig de allra flesta proteiner, näringsämnen och mineraler som kroppen behöver. När du ska övergå till en mer vegansk kost är det viktigt att du läser på och blir medveten om vad din kropp behöver och hur du kan tillgodogöra dig maten på allra bästa sätt. Vissa livsmedel är extra viktiga, jämfört med andra, i den veganska kosten. Baljväxter är något som du bör äta. Ät exempelvis ärtor, linser, bönor och tofu. Rotfrukter och grönsaker spelar också en av huvudrollerna i den veganska kosten. Produkter som innehåller fullkorn är väldigt bra att äta som vegan. Det finns havregryn, råris, korngryn, pasta och bröd som är baserade på mycket fullkorn.

Vegansk kost är fördelaktigt för blodsockret
Fördelar med den veganska kosten är att den innehåller mycket fibrer, vilket gör att ditt blodsocker håller sig på en stabil nivå. Den veganska kosten mår oftast tarmfloran väldigt bra av. I mataffärerna finns det idag många bra substitut till kött som exempelvis tofu och sojakorv. Det är bra att det finns några alternativ när du snabbt vill fixa en måltid.

Bygg en vegansk receptbok
När du har en vegansk matkasse i början när du ska ställa om din kost kan du få kunskapen som behövs för att få i dig alla näringsämnen. Du kan också bygga upp en receptbank med veganska maträtter som hela familjen gillar.