Vegetarisk mat

Mat och godsaker för katten

På den här sidan kan du läsa allt om mat. Alla levande ting behöver få i sig näring för att överleva. Som husdjursägare är det ditt ansvar att ditt djur får i sig den mat det behöver för att må bra. I den här artikeln kan du läsa mer om mat och godsaker för katter.

Godis

Med hjälp av Kattgodis kan du belöna din katt när den har gjort något bra. Men kattgodis är förstås också roligt att ge när du vill skämma bort katten och visa den extra uppskattning. Det finns många olika sorters kattgodis att välja bland. Det finns allt från klassiska små godisar till något större pinnar. En annan sak som katter äter som godsaker är kattgräs. Oavsett vilka godsaker din katt gillar kan du hitta det på nätet.

Mat

Förutom att du kan ge katten godis för att visa uppskattning är det viktigt att den får i sig bra mat. Det finns olika sorters kattmat att välja bland. Du kan välja mellan torrfoder och blötfoder. Kattmat kan ha olika smaker och komma från olika varumärken. Du kan också välja kattmat utefter kattens behov och livsstil. Det finns till exempel kattmat för kastrerade katter och inomhuskatter. Sedan finns det kattmat för kattungar och kattmat för vuxna katter och seniorer. Är du osäker på vad din katt gillar kan du köpa olika typer av foder och blötmat och låta katten prova sig fram för att ni ska hitta den sortens kattmat katten tycker om att äta.